Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety.
Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prócz wycieczek po winiarskiej Polsce, prowadzi wyjazdy do Słowenii, na Węgry i Morawy.
Pani Justyna Suchocka jako pilot spisała się doskonale. Bardzo dobrze przygotowana, prowadziła wycieczkę po Morawach bez „napinki”, spokojnie, bez przeganiania – wszędzie byliśmy o czasie, były chwile i na zdjęcia, i na nacieszenie się widokami.
Pani Justyna jest bardzo dobrym pilotem, zorganizowanym, wszystkie miejsca do których nas zaprowadziła miała w jednym paluszku jeśli chodzi o historię
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win z winiarni Goriška Brda
Ogrody Wina to największa impreza winiarska w południowej Polsce. Jak co roku w Dworze Sieraków odbywają się warsztaty, szkolenia i degustacje. Chętnym proponujemy dłuższy, weekendowy pobyt, poszerzony o uroczystą kolację z winiarzami, dodatkowe degustacje komentowane oraz całodniową wyprawę po kulinarnych i artystycznych zakątkach Małopolski. Tym razem uczestnicy będą mogli wybrać pomiędzy dwoma różnymi trasami. Pierwszą z nich jest wycieczka do Ojcowskiego Parku Narodowego, podczas której odwiedzimy zamek w Pieskowej Skale, spróbujemy ojcowskiego pstrąga oraz win z Doliny Prądnika. Drugi kierunek to pięknie położone winnice w Rybnej oraz romantyczne ruiny zamku Tenczyn.
Zapraszamy na spotkanie z tradycją kulinarną Krakowa. Tą wywodzącą się ze średniowiecza, kiedy to w okolicach dzisiejszego lotniska Balice uprawiano z sukcesem figi i karczochy, pobliskie wzgórze Tynieckie porastała winorośl, a bogate mieszczaństwo raczyło się konfetami. Także tą dziewiętnastowieczną – pierwszych lokali z handelkiem, rezusów, kawiarni i restauracji. Nie zabraknie też najnowszych smaków i trendów z kulinarnej mapy miasta. O krakowskich smakach opowiedzą nam dziennikarze kulinarni, pasjonaci historii Krakowa i slowfoodowych tradycji. Nie zabraknie tradycji winiarskiej starego i nowego Krakowa – węgrzynów, lokalnych win i piw.
Zapraszamy do Krosna i Jasła, gdzie w latach osiemdziesiątych XX wieku zaczęło odradzać się polskie winiarstwo. Podczas tych kilku dni odwiedzimy najważniejsze winnice regionu. Także tę pierwszą, należącą do Romana Myśliwca, od którego wszystko się zaczęło.
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną ze spotkaniem ze sztuką współczesną.
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win gruzińskich.
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win winiarni Lyngrove.
Wakacyjna wyprawa do najdynamiczniej rozwijającego się regionu winiarskiego w Polsce podczas której spróbujemy najlepszych polskich win ze szlachetnych pinotów i rieslingów oraz objawienia ostatnich lat – polskich sektów – eleganckich win musujących wytwarzanych metodą tradycyjną. Na każdym kroku dotykać będziemy blisko tysiącletniej historii ziem należących do piastowskiego, a potem niemieckiego Śląska. Na szlaku wina nie zabraknie także literatury – począwszy od Hrabiny Cosel Kraszewskiego po współczesne powieści, których akcja rozgrywa się w Zielonej Górze (niem. Grünberg) i okolicach, równie mocno okraszone wątkami miłosnymi, co winiarskimi. Spotkamy pasjonatów, artystów i utytułowanych winiarzy; cudownych ludzi, którzy w winnicach i przy suto zastawionych stołach podzielą się z nami tym, co najlepsze
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win mołdawskich.