31 maja (piątek) 2019, godz. 19.00
169 zł od osoby, cena klubowa 140zł od osoby.
Miło nam zaprosić Państwa na kolację klubową połączoną z degustacją win australijskich i nowozelandzkich
Spotkanie poprowadzi Dorota Romanowska– redaktor magazynu „Czas Wina”.
Kolacja odbędzie się w w Hotelu Branicki (ul. Zamenhofa 25 ) w Białymstoku.
169,00 zł
W przypadku jednodniowych imprez kwota ta stanowi pełną odpłatność. W przypadku wycieczek trwających więcej niż jeden dzień podana kwota jest kwotą zaliczki, wymaganą do pełnej rezerwacji miejsca na imprezie
Tuatara Bay Sauvignon Blanc, Marlborough, Nowa Zelandia
Gravlax z łososia podany z żelem z grejpfruta, galaretką pomarańczową i oliwą ziołową
Saint Clair Vicar’s Choice Sauvignon Blac, Marlborough, Nowa Zelandia
Saint Clair Wairau Reserve Sauvignon Blac, Marlborough, Nowa Zelandia
Filet z soli podany z warzywnym papardelle
Milton Park Chardonnay, Barossa Valley, Australia
Saint Clair Vicar’s Choice Pinot Noir Marlborough, Nowa Zelandia (między posiłkami)
Policzki wieprzowe podane z pierożkami z serem wędzonym, burakiem i sosem tymiankowym
Thorn-Clarke Shotfire Quartage, Barossa Valley, Australia
Brownie z wiśniami z sosem z owoców leśnych
Thorn-Clarke Shotfire Shiraz, Barossa Valley, Australia
Puccini to niewątpliwe jeden z największych twórców opery włoskiej. Arie i duety z jego utworów słyszał każdy. W sierpniu, nieopodal położonej w Toskanii miejscowości Viareggio odbywa się festiwal dedykowany temu wielkiemu kompozytorowi.
Jakie wina pija się podczas safari? Czy Przylądek Dobrej Nadziei to koniec Afryki? Jaki odcień ma woda w miejscu, gdzie łączą się oceany? Odpowiedzi na te i wiele innych pytań będzie można poznać podczas kolejnej fascynującej wyprawy do jednego z najodleglejszych, ale i najpiękniejszych zakątków świata. Południowoafrykańskie wina i stanowiąca fuzję wielu kultur kuchnia niejednemu przypadną do gustu, a miłośników dzikiej przyrody z pewnością zachwyci safari w Zimbabwe i Botswanie. Zapraszamy do Afryki!