INFOLINIA 722 100 224 wycieczka@wine-service.plWine Service Sp. z o.o., ul. Balicka 255, 30-198 Kraków

Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie Klubu Domu Wina, połączone ze spektaklem operowym.

Będzie to świetna okazja by posłuchać najsłynniejszej opery Verdiego w międzynarodowej gwiazdorskiej obsadzie. Rigoletto w Operze Narodowej to klasycznie przygotowana inscenizacja, od lat ciesząca się niesłabnącym zainteresowaniem melomanów.

Przed spektaklem zapraszamy na specjalne zwiedzanie gmachu opery oraz kolację łączącą tradycyjną meksykańską kuchnię z urugwajskimi winami.

Będzie zatem pięknie i smacznie.

„Rigoletto” w Operze Narodowej

Noc z operą i winem

  • Cena za wycieczkę: 450 zł od osoby, cena klubowa 390 zł* od osoby.
  • Termin: 19 stycznia 2019
  • Czas trwania: 1 dzień
Program wieczoru
Menu degustacyjne oraz wina

Program wieczoru

  • 15.00 – spotkanie głównych holu Teatru Wielkiego – Opery Narodowej
  • 15.00 – zwiedzanie gmachu opery „od frontu i od zaplecza”
  • 16.00 – aperitif w saloniku przy Loży Rządowej
  • 16.30 – kolacja w restauracji Agnieszki i Marcina Kręglickich El Popo
  • 19.00 – spektakl (w rolach głównych Ho-Yoon Chung, Jorge Lagunes, Aleksandra Olczyk i Hubert Zapiór)
Cena obejmuje – bilet najwyższej klasy premium, zwiedzanie gmachu Teatru Wielkiego, wprowadzenie do koncertu oraz kolację z winem.
Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 3900 punktów za osobę.

Menu degustacyjne oraz wina

Aperitif
Cava Palau Brut, Mont Marçal, DO Cava

Przystawki
Nachos con slasa casera – chipsy z salsą ze świeżych warzyw
Jalapeño con atun – papryczki jalapeño z tuńczykiem
Calabaza con marinera – sałatka z pieczoną dynią, salsą marinera i migdałami
Pollo con nuecez y granada – sałatka z miodowym kurczakiem i granatem

Juan Carrau Sauvignon Blanc, VCP Uruguay, Urugwaj
Chardonnay de Reserva, VCP Uruguay, Urugwaj

Dania główne
Quesadillas – tortille grillowane z serem i warzywami
Camote – pieczony batat z jogurtem, granatem i kolendrą
Alitas al tequila – płonące skrzydełka z tequilą
Fajitas – kawałki wołowinyi piers z kurczaka grillowane z papryka i cebulą
Chili con carne – mięso duszone z fasolą i chili
Fajitas vegetarianas – portobello i boczniaki grillowane z papryka i cebulą

Juan Carrau Cabernet Sauvignon, VCP Uruguay, Urugwaj
Tannat de Reserva, VCP Uruguay, Urugwaj
Amat Tannat, VCP Uruguay, Urugwa

Deser
Churros – ciasteczka cynamonowe z gorąca czekoladą
Crepas cajeta – meksykańskie naleśniki z orzechami i karmelem

Wieczór wraz z wprowadzeniem do opery poprowadzi Wojciech Giebuta

Winem zajmuje się od 1997 roku. Szkolenia z dziedziny wina prowadził między innymi dla Collegium Medicum Uniwersytetu Jagiellońskiego, Politechniki Śląskiej, Collegium Civitas w Warszawie, Krakowskiej Szkoły Restauratorów oraz na kursach organizowanych przez Klub Domu Wina, z którym na stałe współpracuje.