„Rigoletto” W Operze Narodowej

Zapraszamy na wyjątkowe spotkanie Klubu Domu Wina, połączone ze spektaklem operowym.

Będzie to świetna okazja by posłuchać najsłynniejszej opery Verdiego w międzynarodowej gwiazdorskiej obsadzie. Rigoletto w Operze Narodowej to klasycznie przygotowana inscenizacja, od lat ciesząca się niesłabnącym zainteresowaniem melomanów.

Przed spektaklem zapraszamy na specjalne zwiedzanie gmachu opery oraz kolację łączącą tradycyjną meksykańską kuchnię z urugwajskimi winami.

Będzie zatem pięknie i smacznie.

Program wieczoru

  • 15.00 – spotkanie głównych holu Teatru Wielkiego – Opery Narodowej
  • 15.00 – zwiedzanie gmachu opery „od frontu i od zaplecza”
  • 16.00 – aperitif w saloniku przy Loży Rządowej
  • 16.30 – kolacja w restauracji Agnieszki i Marcina Kręglickich El Popo
  • 19.00 – spektakl (w rolach głównych Ho-Yoon Chung, Jorge Lagunes, Aleksandra Olczyk i Hubert Zapiór)
Cena obejmuje – bilet najwyższej klasy premium, zwiedzanie gmachu Teatru Wielkiego, wprowadzenie do koncertu oraz kolację z winem.
Za spotkanie można rozliczyć się także punktami klubowymi – licząc 3900 punktów za osobę.

Menu i wina

Aperitif
Cava Palau Brut, Mont Marçal, DO Cava
Przystawka
Nachos con slasa casera – chipsy z salsą ze świeżych warzyw Jalapeño con atun – papryczki jalapeño z tuńczykiem Calabaza con marinera – sałatka z pieczoną dynią, salsą marinera i migdałami Pollo con nuecez y granada – sałatka z miodowym kurczakiem i granatem
Juan Carrau Sauvignon Blanc, VCP Uruguay, Urugwaj Chardonnay de Reserva, VCP Uruguay, Urugwaj
Danie główne
Quesadillas – tortille grillowane z serem i warzywami Camote – pieczony batat z jogurtem, granatem i kolendrą Alitas al tequila – płonące skrzydełka z tequilą Fajitas – kawałki wołowinyi piers z kurczaka grillowane z papryka i cebulą Chili con carne – mięso duszone z fasolą i chili Fajitas vegetarianas – portobello i boczniaki grillowane z papryka i cebulą
Juan Carrau Cabernet Sauvignon, VCP Uruguay, Urugwaj Tannat de Reserva, VCP Uruguay, Urugwaj Amat Tannat, VCP Uruguay, Urugwa
Deser
Churros – ciasteczka cynamonowe z gorąca czekoladą Crepas cajeta – meksykańskie naleśniki z orzechami i karmelem

Spotkanie poprowadzi

Wojciech Giebuta

Przewodnik turystyczny i winiarski, sommelier, redaktor magazynu „Czas Wina” z tytułem International Higher Certificate in Wines and Spirits WSET. Pasjonat muzyki operowej oraz barokowej sztuki.

Masz pytania odnośnie naszej oferty? Skontaktuj się z nami i dowiedz się więcej!

„Rigoletto” W Operze Narodowej

19.01.2019
1 dzień

„Rigoletto” W Operze Narodowej

Po uzupełnieniu i wysłaniu formularza poczekaj dopóki nie zostaniesz przekierowany na stronę z podziękowaniem.

Imię *
Nazwisko *
Numer telefonu *
Adres email *
Adres *
Ilość osób chętnych na wyjazd *
Dodatkowe uwagi

Po uzupełnieniu i wysłaniu formularza poczekaj dopóki nie zostaniesz przekierowany na stronę z podziękowaniem.

„Rigoletto” W Operze Narodowej

Po uzupełnieniu i wysłaniu formularza poczekaj dopóki nie zostaniesz przekierowany na stronę z informacją o zapisie na listę rezerwowych.

Imię *
Nazwisko *
Numer telefonu *
Adres email *
Adres *
Ilość osób chętnych na wyjazd *
Dodatkowe uwagi

Po uzupełnieniu i wysłaniu formularza poczekaj dopóki nie zostaniesz przekierowany na stronę z informacją o zapisie na listę rezerwowych.

Zapisz się do
naszego newslettera!

Aby dołączyć do newslettera potwierdź swój email w wiadomości, którą właśnie wysłaliśmy na adres podany w formularzu.