INFOLINIA 722 100 224 wycieczka@wine-service.plWine Service Sp. z o.o., ul. Balicka 255, 30-198 Kraków

Najważniejsze atrakcje

Ten niewielki kraj między Alpami i Adriatykiem kryje nie tylko zapierające dech w piersiach górskie pejzaże i urokliwe śródziemnomorskie miasteczka, ale także doskonałe wina, którymi zachwyca się świat. Zapraszamy do udziału w prawdziwym winobraniu w regionie Goriška Brda zwanym słoweńską Toskanią. W Styrii natomiast spróbujemy fenomenalnych białych win. Znajdziemy też czas na odwiedzenie największych w Europie jaskiń krasowych i na spacer po Lublanie – niewielkiej, ale niezwykle pięknej stolicy Słowenii.

Winobranie w Słowenii

Goriška Brda – Lublana – Jeruzalem

  • Cena za wycieczkę: 1890 PLN + 620 EUR + przelot 1550 PLN
  • Termin: 19–23 września 2018
  • Czas trwania: 5 dni

1 890,00 

W przypadku jednodniowych imprez kwota ta stanowi pełną odpłatność. W przypadku wycieczek trwających więcej niż jeden dzień podana kwota jest kwotą zaliczki, wymaganą do pełnej rezerwacji miejsca na imprezie

Wszystkie miejsca zostały wyprzedane.

ZAPISZ SIĘ NA LISTĘ REZERWOWĄ

Plan wycieczki
Gwarantujemy

Plan wycieczki

1
dzień

Goriška Brda

Do południa przelot z Warszawy-Okęcie do Lublany, przejazd do regionu Goriška Brda. Zakwaterowanie w historycznym hotelu w miejscowości Kozana, przypominającej średniowieczne toskańskie miasteczka. Wieczorem przejazd na punkt widokowy, z którego rozpościera się widok na region Wzgórz Goryckich, tam aperitif, a następnie przejście na wspólną kolację w miejscowości Smartno. Nocleg w Kozanie.

2
dzień

Winobranie

Przejazd do winiarni w miejscowości Dobrovo, powitalna degustacja i przejazd do winnic na granicy włosko-słoweńskiej. Udział w winobraniu, a następnie lunch wspólnie z winiarzami. Po południu zwiedzanie piwnic i winiarni Goriška Brda. Warsztaty i degustacje pionowe lokalnych odmian. Próbowanie jednoszczepowych win z tanków, beczek oraz butelek. Powrót do hotelu i odpoczynek. Wieczorem przejazd na uroczystą kolację do jednego z kasyn w Nowej Goricy. Nocleg w Kozanie.

3
dzień

Jaskinia Postojna

Przejazd do Postojnej, zwiedzanie największych w Europie jaskiń krasowych oraz średniowiecznego zamku. Czas wolny na lunch we własnym zakresie. Po południu przejazd do Ptuja w regionie Styrii Słoweńskiej – degustacja regionalnej oliwy i olejów, spacer po miasteczku, degustacja przekrojowa win odmiany sauvignon blanc oraz kolacja w rybnej restauracji nad rzeką. Po kolacji przejazd do Jeruzalem i zakwaterowanie w butikowym hotelu. Nocleg w Jeruzalem.

4
dzień

Jeruzalem

Do południa czas w winnicach Verus, degustacja. Po południu przejazd do Mariboru. Degustacja w jednych z największych piwnic w Europie. Zwiedzanie miasta i wizyta w domu, przy którym rośnie Stara Trta – najstarszy krzew winorośli na świecie. Tam ciąg dalszy degustacji. Wieczorem kolacja połączona z degustacją pełnej kolekcji win Verus. Nocleg w Jeruzalem.


5
dzień

Lublana

Rano przejazd do Lublany, wspólny spacer po starówce stolicy Słowenii, a następnie czas wolny na zakupy i lunch. Po południu przejazd na lotnisko i przelot do Polski.

Uwaga: organizator zastrzega sobie prawo do zmiany kolejności realizacji poszczególnych punktów programu.

Gwarantujemy

Gwarantujemy:

Przelot z Polski liniami LOT, transport komfortowym autokarem; zakwaterowanie w pokojach dwuosobowych w butikowych hotelach (zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych za dodatkową opłatą 80 EUR); wyżywienie 2 razy dziennie: śniadania i obiady lub kolacje (zgodnie z programem); wino do obiadów i kolacji – ok.1/2 butelki na osobę; wizyty i degustacje zgodnie z programem; wstępy do jaskiń i innych zwiedzanych obiektów; zwiedzanie Lublany; opiekę pilota-specjalisty winiarskiego; materiały informacyjno-szkoleniowe; ubezpieczenie KL, NNW i bagaż.
Dodatkowo płatne: zakwaterowanie w pokojach jednoosobowych 80 EUR; posiłki, napoje oraz świadczenia niewymienione w ofercie; ewentualne bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, zwyczajowe napiwki 20 EUR.

Wycieczkę prowadzi Justyna Korn-Suchocka

Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety. Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prócz wycieczek po winiarskiej Polsce, prowadzi wyjazdy do Słowenii, na Węgry i Morawy.