INFOLINIA 722 100 224 wycieczka@wine-service.plWine Service Sp. z o.o., ul. Balicka 255, 30-198 Kraków

Najważniejsze atrakcje


Degustacja win Grand Cru Steinert prowadzona osobiście przez członków rodziny Rieflé

Wizyty i degustacje w winnicach na Alzackim Szlaku Wina

Kolacja w autorskiej restauracji rekomendowanej przez przewodnik Michelina

Zwiedzanie Colmaru z lokalnym przewodnikiem

Wizyta w siedzibie Alzackiej Gildii Winiarzy

Nocleg w butikowym hotelu, w historycznej kamienicy w centrum Colmaru

Długi weekend w Alzacji

W królestwie rieslinga

  • Cena za wycieczkę: 1690 PLN + 615 EUR + przelot od 1200 PLN
  • Termin: 20–23 czerwca 2019
  • Czas trwania: 4 dni

1 690,00 

W przypadku jednodniowych imprez kwota ta stanowi pełną odpłatność. W przypadku wycieczek trwających więcej niż jeden dzień podana kwota jest kwotą zaliczki, wymaganą do pełnej rezerwacji miejsca na imprezie

ZAREZERWUJ BEZPŁATNIE

Plan wycieczki
Gwarantujemy

Plan wycieczki

1
dzień

Bazylea

Wieczorny przelot z Krakowa do Bazylei. Zakwaterowanie w pobliskim hotelu. Powitalny kieliszek wina i nocleg.

2
dzień

Eguisheim i Grand Cru Steinert

Poranny przejazd do Pfaffenheim, zwiedzanie winnic Domaine Rieflé – jednej z najstarszych rodzinnych firm w Alzacji: spacer wśród najlepszych działek Grand Cru Steinert, zwiedzanie historycznej winiarni rodziny Rieflé oraz degustacja prowadzona osobiście przez jednego z członków rodziny. Przejazd do Eguisheim. Spacer po miasteczku oraz lunch w tradycyjnej alzackiej tawernie. Podczas posiłku kontynuacja degustacji win Domaine Rieflé. Po południu wizyta i degustacja w siedzibie Alzackiego Bractwa Winnego oraz zwiedzanie muzeum wina w Kientzheim. Wieczorem przejazd do Colmaru – stolicy alzackich win. Zakwaterowanie w butikowym hotelu w historycznym centrum miasta. Wolny wieczór na kolację we własnym zakresie.

3
dzień

Colmar i Alzacki Szlak Wina

Do południa zwiedzanie Colmaru z lokalnym przewodnikiem i czas wolny w mieście. Dla chętnych możliwość podziwiania słynnego ołtarza z Isenheim pędzla Matiasa Grünewalda. Po południu dalszy ciąg podróży przez Route des Vins d’Alsace. Wizyta i degustacja w położonej w sercu regionu winiarni Paul Spannagel, następnie wizyta i degustacja w Domanie Meyer-Fonné. Wieczorem uroczysta kolacja pożegnalna w rekomendowanej przez przewodnik Michelina restauracji Filipa Bohrera w Rouffach. Po kolacji przejazd do hotelu pod Bazyleą na nocleg.

4
dzień

Powrót

Wczesne śniadanie i poranny przelot do Krakowa.

Uwaga: organizator zastrzega sobie prawo do zmiany kolejności realizacji poszczególnych punktów programu.

Gwarantujemy

  • Zakwaterowanie: 3 noclegi w hotelach o standardzie 4* w pokojach dwuosobowych (pokoje jednoosobowe za dopłatą 150 EUR);
  • wyżywienie 2 razy dziennie: śniadanie i obiad lub kolacja (zgodnie z programem);
  • wina do obiadów/kolacji w ilości ok. ½ butelki na osobę;
  • wizyty i degustacje win zgodnie z programem;
  • przejazdy na miejscu;
  • przelot tanimi liniami do Bazylei; zwiedzanie Colmaru;
  • wizytę w Alzackim Bractwie Winnym;
  • opiekę pilota-specjalisty winiarskiego;
  • ubezpieczenie KL, NNW i bagaż;
  • materiały informacyjne.

Dodatkowo płatne:

  • dopłata do pokoju jednoosobowego 150 EUR;
  • posiłki, napoje i świadczenia niewymienione w ofercie;
  • ewentualne bilety wstępu do zwiedzanych obiektów;
  • zwyczajowe napiwki dla kierowcy i przewodników lokalnych ok. 20 EUR/os. (pozostałe napiwki w restauracjach, hotelach pozostają do indywidualnej decyzji).

Wycieczkę prowadzi Justyna Korn-Suchocka

Szef redakcji magazynu „Czas Wina”, dziennikarka i edukatorka winiarska, absolwentka WSET Advanced. Autorka kilkudziesięciu artykułów i raportów na temat wina. W magazynie „Czas Wina” prowadzi autorski cykl Slow Food promujący wyjątkowe, często zapomniane produkty i dania. Z miłości do czerwonego wina porzuciła celibat bezmięsnej diety. Entuzjastyczna pilotka wycieczek enoturystycznych po Polsce – na polskie wino zaprasza nawet do Szczecina. Uważa, że każda podróż, nawet ta najkrótsza, to wspaniałe doświadczenie. Prócz wycieczek po winiarskiej Polsce, prowadzi wyjazdy do Słowenii, na Węgry i Morawy.